Caderile inregistrate de burse la nivel global in urma votului soc al britanicilor pentru iesirea din Uniunea Europeana au sters 196,2 miliarde de dolari din averile celor mai bogati 400 de oameni ai planetei, in doar doua sedinte de tranzactionare bursiera, din care 69,2 miliarde de dolari luni, potrivit datelor Bloomberg, scrie News.ro.

Miliardarii inclusi de Bloomberg in indicele miliardarilor detin averi cumulate de 3.800 de miliarde de dolari, in scadere cu 1,8% comparativ cu sfarsitul anului.

Impactul a fost resimtit in special in Europa, unde 92 de miliardari au pierdut 29,4 miliarde de dolari, in timp ce declinul consemnat pe parcursul a doua sedinte de tranzactionare a fost de 81,7 miliarde de dolari.

Comparativ cu sfarsitul anului trecut, averile miliardarilor europeni s-au redus cu peste 45,5 miliarde de dolari, reprezentand un declin de 5,1%.

Un numar de 150 de miliardari din Statele Unite si Canada au pierdut luni 26,7 miliarde de dolari, iar in doua zile 62,5 miliarde de dolari. De la inceputul anului, averile acestora aproape au stagnat, consemnand o crestere cumulata de numai 236 milioane de dolari.

Cei 26 de miliardari ai Chinei au pierdut luni 1 miliard de dolari, iar in doua zile 5 miliarde de dolari. In acest an, averile miliardarilor chinezi s-a redus cu 7,4%, respectiv cu 18,7 miliarde de dolari.

Al treilea cel mai bogat german, Georg Schaeffler, a consemnat luni cea mai mare pierdere, de 1,9 miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din Europa, spaniolul Amancio Ortega, a pierdut luni 1,5 miliarde de dolari.

Intre miliardarii americani, Bill Gates si Mark Zuckerberg au inregistrat luni cele mai mai pierderi, de 1,8 miliarde de dolari, respectiv 1,6 miliarde de dolari.

Intre cei 400 de miliardari din indicele Bloomberg, 69 au realizat luni cresteri ale averilor.

Takemitsu Takizaki, fondatorul Keyence, producator de senzori electronici, a obtinut luni cel mai mare castig, de 579,3 milioane de dolari. Pe locul al doilea se afla retailerul japonez Tadashi Yanai, presedintele companiei Fast Retailing din Tokyo, cu o crestere de 552 milioane de dolari.

Un numar de 19 miliardari din indicele Bloomberg au castigat luni peste 100 de milioane de dolari.

Sursa foto: ruigsantos/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri