Presedintele american Barack Obama a declarat ca se asteapta ca economia globala sa fie stabila pe termen scurt, dupa decizia Marii Britanii de a iesi din UE, dar si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu cresterea economica pe termen lung, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Obama, care a participat la un summit al liderilor din SUA, Canada si Mexic, a admis ca au rexistat reactii pe piete dupa votul de saptamana trecuta pentru Brexit, insa pregatirile facute de bancile centrale, de ministrii de finante si de Trezoreria SUA permit ca economia globala sa fie stabila pe termen scurt.

„Cred ca exista niste temeri veritabile in legatura cu cresterea economica globala, daca Brexit va fi pus in aplicare, iar acest lucru blocheaza posibilitatile de investitii in Marea Britanie sau in Europa in ansamblu”, a spus Obama. „Intr-o perioada in care rata cresterii economice globale era deja slaba, acest lucru nu ajuta”, a adaugat el.

Liderul de la Casa Alba, care l-a sustinut pe premierul britanic David Cameron in campania pentru ramanerea Londrei in UE, a precizat ca liderii statelor membre G20, care se vor reuni anul acesta in China, vor trebui sa depuna eforturi pentru cresterea cererii globale si pentru consolidarea economiei mondiale.

Presedintele american a atras atentia si ca, desi relatia speciala dintre Londra si Washington va rezista, absenta Marii Britanii din UE va ingreuna „rezolvarea unor probleme care trebuie rezolvate”.

In aceste conditii, principalul mesaj adresat de Obama lui Cameron, cancelarului german Angela Merkel si altor lideri implicati in Brexit este ca „toata lumea ar trebui sa isi traga sufletul, sa pregateasca un plan si un proces care este ordonat, care este transparent, pe care oamenii il inteleg, apoi sa il puna in aplicare, intelegand ca ambele parti au de castigat” dintr-o implementare corecta.

“Cred ca va fi un proces dificil, cu provocari, dar nu trebuie sa fie un proces dominat de panica”, a subliniat el. Aproape 52% dintre britanici au votat pentru iesirea Marii Britanii din UE la referendumul de saptamana trecuta.

Sursa foto: Drop of Light, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri