Gruparea Statul Islamic a publicat sambata fotografii cu cinci barbati despre care afirma ca au comis atacul din Bangladesh, relateaza The Associated Press.

Grupul SITE, care monitorizeaza activitatile jihadistilor pe Internet, precizeaza ca fotografiile au fost puse in circulatie sambata si i-a identificat pe presupusii atacatori dupa numele de razboi, precizand ca sunt din Bangladesh. Militantii pozeaza zambind in fata steagului negru al gruparii. SITE anunta, de asemenea, ca agentia de presa Aamaq, afiliata Statului Islamic, a publicat un nou material despre atac. Luptarorii au folosit "cutite, satare, pusti de asalt si grenade", dar nu s-au atins de musulmani, scrie News.ro.

Intr-o declaratie anterioara, Statul Islamic afirma ca atacul asupra restaurantului sic din capitala Bangladeshului a vizat "tari cruciate" si ameninta ca cetatenii unor asemenea tari nu vor fi in siguranta "atat timp cat avioanele lor de razboi omoara musulmani". Acest text a fost pus in circulatie sambata, de catre sustinatori au gruparii, pe serviciul de mesagerie Telegram. El seamana cu alte declaratii postate anterior de gruparea extremista.

Noua dintre ostaticii ucisi in restaurantul din Dacca sunt italieni, sapte sunt japonezi si unul indian, potrivit tarilor lor de origine. Era neclar imediat daca liderii Statului Islamic din Siria sau Irak au fost implicati in planificarea atacului. Statul Islamic a revendicat anterior atacuri comise de asa-zisi lupi singuratici, despre care nu existau informatii care sa arate ca aveau legaturi cu gruparea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri