Politia federala americana (FBI) a interogat-o sambata pe Hillary Clinton, candidata democrata la Casa Alba, in cadrul anchetei cu privire la folosirea mesageriei personale pe cand era secretar de Stat, a declarat un purtator de cuvant al campaniei acesteia, relateaza AFP.

Intrebari cu privire la utilizarea unui cont privat de e-mail si a unui server pe care-l tinea intr-o locuinta in timp ce conducea diplomatia americana ii afecteaza de peste un an campania la presedintie si au alimentat ingrijorari ale unor alegatori cu privire la faptul ca Hillary Clinton nu este demna de incredere. Audierea, care a avut loc la sediul central al FBI, a durat trei ore si jumatate, a precizat un purtator de cuvant al campaniei ei, scrie News.ro.

"Secretarul (de Stat Hillary) Clinton a oferit un interviu voluntar pe tema aranjamentelor cu privire la mesageria electronica din perioada in care era secretar" de stat, a declarat Nick Merrill, citat intr-un comunicat. "Ea este multumita ca a avut ocazia sa ajute Departamentul Justitiei sa aduca aceasta examinare la o concluzie. Din respect fata ancheta, ea nu va face alte comentarii cu privire la interviu", a adaugat el. Clinton, care doreste sa devina prima comandanta suprema a fortelor americane, a prezentat scuze pentru faptul ca si-a folosit exclusiv e-mailul privat si propriul server in timpul mandatului de secretar de Stat, din 2009 si pana in 2013.

Criticii ei sustin ca acest lucru incalca reglementarile cu privire la documente clasificate, in privinta unor atacuri cibernetice, si afirma ca acest lucru ar putea fi asimilat unei infractiuni. Aceasta audiere la FBI are loc in contextul unor dezvaluiri potrivit carora secretarul Justitiei Loretta Lynch s-a intalnit saptamana aceasta cu sotul ei, fostul presedinte Bill Clinton, pe aeroportul din Phoenix, in Arizona. Aceasta intalnire a declansat o adevarata furtuna politica.

Lynch s-a angajat vineri sa respecte deciziile FBI si procurorilor cu privire la Clinton, oricare ar fi acestea. Ea a recunoscut ca aceasta intalnire privata cu Bill Clinton a "aruncat o umbra" asupra anchetei cu privire la e-mailuri in campania dinaintea alegerilor generale din noiembrie. Insa Lynch a insistat ca ea, ca demnitar numit in functie, nu va interveni in procedura judiciara si va respecta integritatea Departamentului Justitiei.

Sursa foto: a katz / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri