Cel putin 43 de persoane - inclusiv copii si membri ai personalului medical - au fost ucise in bombardamente intensive ale regimului sirian asupra unei localitati rebele de langa Damasc, a anuntat duminica un ONG, relateaza AFP.

Atacuri aeriene si bombardamente intensive ale artileriei grele au vizat sambata, timp de mai multe ore, Jairoud, o localitate aflata la aproximativ 60 de kilometri nord-est de capitala siriana, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie. Aceste bombardamente au fost efectuate ca represalii fata de moartea unui pilot din cadrul aviatiei siriene, capturat de gruparea islamista rebela Jaich al-Islam, dupa prabusirea avionului din cauza unei "probleme tehnice", scrie News.ro.

Regimul a acuzat gruparea ca l-a ucis. Bilantul raidurilor a continuat sa creasca inca de sambata. Potrivit acestui ultim bilant, prezentat de Observator duminica, 43 de persoane au fost ucise, inclusiv doi membri ai corpului medical, dar si femei si copii. Jairoud, o localitate situata in regiunea muntoasa Qalamoun, a fost ocolita de violente, de mai bine de doi ani, dupa incheierea unui armistitiu intre regim si autoritatile locale.

Sambata seara tarziu, persoane influente din Jairoud au ajuns la un nou acord cu reprezentanti ai regimului "cu privire la plecarea combatantilor din oras si predarea corpului pilotului mort, in schimbul incetarii bombardamentelor", a declarat directorul Observatorului Rami Abdel Rahmane.

Potrivit unei pagini de Facebook administrate de militanti de la Jairoud, rebeli au inceput, in noaptea de sambata spre duminica, sa se retraga din pozitii din jurul orasului. In aceasta localitate sunt prezente gruparile islamiste Jaich al-Islam (Armata Islamului) si Ahrar al-Sham, dar si gruparea jihadista Frontul Al-Nusra, filiala siriana a Al-Qaida. Razboiul complex din Siria, in care se infrunta multipli actori locali, regionali si internationali, a izbucnit in 2011. Peste 280.000 de oameni au fost omorati in acest razboi.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri