In fiecare an, oamenii obisnuiti asista la insipida intrecere din topul marilor averi. Totusi, figurile impenetrabile ale unor miliardari ascund povesti de viata demne de transpus intr-un bildungsroman de succes. Un exemplu este discretul Amancio Ortega, cel mai bogat om din Europa si patronul Inditex, grup ce detine brandurile Zara, Bershka si Stradivarius, conform Adevarul Financiar.

Spaniolul Ortega (80 de ani) este singurul nume din Top 10 Forbes care, din 2009, a reusit sa-si creasca averea, an de an, pana la valoarea actuala de 67 de miliarde de dolari. Performanta financiara l-a urcat pe locul al doilea, in spatele lui Bill Gates si in fata magnatului Warren Buffett. De altfel, Ortega si mexicanul Carlos Slim sunt singurii „intrusi” din plutonul fruntas al celor mai bogati oameni din lume, format, in rest, doar din americani.

Presa de specialitate il caracterizeaza pe Amancio Ortega ca fiind un om simplu, normal, dar excesiv de discret. Fotografiile cu el sunt rare, la fel si aparitiile sale publice (prima, in anul 2000). Este casatorit a doua oara, si are trei copii, iar fiica Sandra este cea mai bogata femeie din Spania. Rezumatul stilului sau de viata se incadreaza perfect in afirmatia proprie, conform careia vrea sa fie recunoscut pe strada doar de familie, prieteni si oamenii cu care lucreaza. Spaniolul a impregnat filosofia de zi cu zi si in business, dovada ca Zara, cel mai cunoscut nume din portofoliul Inditex, nu a avut vreodata o campanie de publicitate, ci a devenit popular prin viul grai al clientilor multumiti.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri