Cinci politisti au fost ucisi si alti sase au fost raniti in centrul Dallasului, in noaptea din data de 7 spre 8 a lunii iulie, in timpul unui protest la care au luat parte sute de oameni fata de uciderea a doi barbati de culoare de catre ofiterii din Louisiana si Minnesota, potrivit CNN.

Doi dintre ofiterii raniti sunt in operatie, iar trei sunt stare critica, a declarat comandantul politiei din Dallas, citat de CNN. Potrivit politiei, “doi lunetisti” au deschis focul asupra ofiterilor, dintr-o “pozitie aflata la inaltime”. Niciunul nu a fost prins deocamdata, conform News.ro

Mai mult, suspectii au amenintat ca vor amplasa o bomba in mijlocul orasului.

Anterior, presa a scris ca unul dintre suspecti a fost prins, ia al doilea este cautat in continuare. Un martor a declarat pentru ziarul local Dallas Morning News ca a auzit intre sase si opt focuri de arma.

Mii de oameni au protestat in mai multe orase din Statele Unite, dupa ce politia a impuscat recent doi barbati de culoare. Sute de manifestanti s-au strans in fata scolii din Minnesota unde lucra una dintre victime, Philando Castile, pentru a-i aduce un omagiu. Circa 500 de oameni au luat parte la un protest si la o slujba religioasa si la Baton Rouge, Louisiana, unde a fost ucisa de politisti a doua victima.

Protestatarii: Öamenii uniti, niciodata divizati! Ce vrem? Dreptate. Cand Vrem? Acum!

Centrul Manhattanului (New York) a fost blocat joi de manifestanti. Ei s-au strans in Union Square Park, unde au scandat : “Oamenii uniti, niciodata divizati!” si “Ce vrem? Dreptate. Cand vrem? Acum”.

Protestatarii au plecat apoi din parc si au defilat pe bulevardul Fifth Avenue, in timp ce politia s-a straduit sa asigure ordinea.
Mitinguri au avut loc si la Chicago si Washington.

Michael Houston, un student in varsta de 20 de ani din Brooklyn, a declarat ca furia si lipsa de actiune a autoritatilor l-au adus la protest.
“Este definitia nebuniei. Cum putem sa ne asteptam sa fie ceva diferit cand nu se schimba nimic?”, a spus el.

Lawrence Amsterdam, in varsta de 35 de ani, un alt student din Brooklyn, a criticat nedreptatea politiei. “Ar trebuie (ca un suspect – n.r.) sa fie considerat nevinovat pana cand este dovedit dovedit. Dar, din cate vad eu, este ucide mai intai si pune intrebari mai tarziu”, a subliniat el.
Miercuri, un ofiter din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla in masina cu iubita sa si copilul acesteia, intr-o suburbie din St Paul. Dupa ce ofiterul a deschis focul, femeia din vehicul a inceput sa filmeze si sa transmita imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost impuscat la Baton Rouge, in Louisiana, dupa ce a fost culcat la pamant de doi ofiteri albi. Si acest incident a fost filmat.

UPDATE: Fortele de ordine au identificat un al patrulea suspect dupa atacul armat; barbatul a tras din nou asupra ofiterilor


Fortele de ordine din Dallas sunt in negocieri in prezent cu un suspect implicat in atacurile soldate cu patru ofiteri morti si sapte raniti, suspect care, in timpul discutiilor, a tras asupra oamenilor legii aflati la fata locului, a declarat comandantul politiei din orasul american intr-o conferinta de presa.

Oficialul a precizat ca negocierile dureaza de circa 45 de minute. Suspectul a amenintat ca “vine sfarsitul” si ca au fost amplasate bombe in tot centrul Dallasului.

Sursa foto: 1000 Words / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri