Un avion care transporta turisti rusi a aterizat sambata in Antalya, statiunea balneara din sudul Turciei, pentru prima data dupa opt luni de criza diplomatica intre Moscova si Ankara, au anuntat surse aeroportuare citate de AFP.

Aeronava companiei Rossiya Airlines, care a decolat de la Moscova cu 189 de pasageri la bord, a aterizat pe aeroportul international din Antalya in jurul orei locale si a Romaniei 10.30, la 10 zile dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a ordonat ridicarea sanctiunilor impotriva Turciei in domeniul turistic si “normalizarea” relatiilor comerciale intre cele doua tari, informeaza News.ro.

Disputa dintre Moscova si Ankara, care au opinii divergente privind conflictul din Siria, a fost accentuata de doborarea, la sfarsitul lunii noiembrie, a unui bombardier rus de catre avioane de lupta F-16 turcesti, in zona granitei cu Siria.

In replica, Moscova a adoptat o serie de sanctiuni vizand Ankara, printre care un embargo asupra importurilor de fructe si legume turce, le-a interzis companiilor ruse sa angajeze turci, a suspendat cursele charter catre Turcia si le-a cerut agentiilor de voiaj sa nu mai vanda pachete turistice catre aceasta destinatie.

Pe 30 iunie, Vladimir Putin a autorizat oficial reluarea vanzarilor de sejururi in Turcia de catre tour-operatorii rusi, dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut scuze pentru doborarea avionului.

De atunci, cele doua tari au convenit sa isi consolideze cooperarea militara, inclusiv in ceea ce priveste Siria.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri