“O scena ingrozitoare, halucinanta, asta am vazut”, a povestit un agent al Politiei locale, care a intervenit la fata locului.
“Am vazut oameni morti, altii care cereau ajutor, oameni care plangeau. Scena cea mai urata din viata mea”, a adaugat ofiterul, printre primii ajunsi la locul tragediei.

Psihologii din zona au anuntat, prin intermediul asociatiei lor, ca sunt dispusi sa ofere consiliere atat la spitale, cat si in zona accidentului.
Ministrul transporturilor, Graziano Delrio, se indreapta spre zona unde a avut loc imapactul.

Majoritatea victimelor accidentului feroviar din sudul Italiei sunt studenti si navetisti, relateaza La Repubblica, precizand ca un copil mic a fost scos in viata dintr-unul dintre vagoanele distruse si a fost dus la spital cu elicopterul.

Accidentul a avut loc in jurul orei locale 11.30 (12.30 ora Romaniei), intre localitatile Ruvo si Corato, din apropiere de Bari, in camp deschis. Ambele garnituri circulau cu viteza, potrivit expertilor.

Citeste si:

La fata locului se afla numeroase ambulante si echipaje de pompieri. Numeroase persoane sunt prinse inca in vagoane.
“Cred ca sunt multi morti”, a declarat comandantul Jandarmilor, Andria Riccardo Zingaro, citat de Il Messaggero.

Mai multe vagoane ale celor doua garnituri au fost distruse, iar bucati din ele au zburat pe raza de zeci de metri.
Fotografiile facute din elicopter si date publicitatii de pompieri arata violenta impactului. Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului, dar autoritatile au lansat o ancheta. Una dintre ipotezele luate in calcul este o greseala de semnalizare.

Pe linia unde a avut loc impactul circula circa 200 de trenuri zilnic. Majoritatea sunt trenuri regionale, cu numerosi pasageri.
Circulatia feroviara in zona este inchisa.

Premierul italian Matteo Renzi le-a transmis condoleante familiilor victimelor. “Am fost socati de stirea privind accidentul feroviar dintre Andria si Corato, pe care am vazut-o pe internet si la televizor. Le transmitem condoleante familiilor. Vrem sa stim din partea celor insarcinati cu caile ferate si de la ministrul de resort ce poate sa fi provocat un incident atat de grav care a lovit inca o data persoane care mergeau la munca”, a spus el.

Sursa foto: Dmytro Buianskyi / Shutterstock