Nu toata lumea iubeste Pokemon GO, jocul de realitate augmentata care a devenit un hit la nivel mondial de la lansarea pe un numar limitat de piete in urma cu o saptamana, potrivit Renters, care mentioneaza accidente si jafuri produse in SUA si temeri in China, ca ar putea fi dezvaluita amplasarea unor baze militare, scrie News.ro.

Jocul de realitate virtuala, in care utilizatorii se plimba in vecinatati cunoscute din viata reala pentru a captura personaje de desene animate pe smartphone-uri, a stat la originea mai multor jafuri si accidente auto in SUA, din cauza neatentiei jucatorilor.

Un senator american a cerut dezvoltatorilor jocului sa clarifice politica in domeniul protejarii datelor personale. Si, cu toate ca jocul nu este valabil in China, cea mai mare piata pentru smartphone-uri si jocuri online din lume, unii oameni se tem ca Pokemon GO poate deveni un cal troian pentru actiuni ofensive ale Statelor Unite si Japoniei. ”Nu jucati Pokemon GO. Este pentru ca SUA si Japonia sa poata explora bazele secrete ale Chinei”, afirma un utilizator pe site-ul chinez Weibo.

Teoria conspiratiei este ca Nintendo, care detine partial franciza Pokemon, si Google pot afla unde se afla bazele militare chineze prin identificarea zonelor unde utilizatorii Pokemon Go nu pot captura personajele. Jocul depinde de serviciul de harti al Google. Cand ar izbucni razboiul, Japonia si China ar putea programa usor rachetele, iar China ar fi distrusa de invazia jocului japonezo-american”, porivit unei postari pe site-ul Weibo.

Un purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe a spus ca nu este la curent cu relatarile ca jocul ar reprezenta un risc de securitate si ca nu are timp sa se joace cu astfel de lucruri. El nu a oferit alte detalii.Alti ministri nu au raspuns intrebarilor despre joc. Apelurile pentru boicotarea jocului si faptul ca Pokemon GO nu a fost lansat in China nu a descurajat fanii.

”Am asteptat cu nerabdare sa ma joc cu Pokemon Go inca de cand a fost anuntat. Mi-a placut cu adevarat Pokemon cand eram copil”, a spus Gan Tian, studenta in varsta de 22 de ani la Universitatea Tsinghua. Ea joaca o versiune neoficiala a jocului, cu o harta artificiala, bazata pe tarile unde jocul este disponibil.

Pentru majoritatea chinezilor, Pokemon Go este greu de obtinut. Nu doar ca jocul nu exista in magazinele de aplicatii din China, dar si serviciile Google sunt blocate in aceasta tara. Nintendo nu a oferit informatii daca Pokemon Go va fi lansat pe piata chineza.

Sursa foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri