Trei ofiteri ai Politiei din Baton Rouge, Louisiana, au fost ucisi de un fost puscar marin, imbracat in negru si inarmat, la mai putin de doua saptamani dupa ce un barbat de culoare a fost ucis de fortele de ordine din oras, in urma unei confruntari ce a dus la o noapte de proteste care au reverberat in toata tara, conform Associated Press.

Alti trei ofiteri au fost raniti, dintre care unul grav. Incidentul armat a inceput la o benzinarie de pe autostrada Airline. Aparent, fortele de ordine au fost alertate telefonic ca “o persoana suspecta merge pe autostrada Airline cu o pusca de asalt”. La sosirea la fata locului, atacatorul a deschis focul asupra lor, conform NEws.ro

Timp de sase minute, oamenii legii nu si-au dat seama de unde trage. In cele din urma, insa, fortele de ordine au reusit sa il ucida pe agresor.
Atacatorul a fost identificat drept Gavin Long, originar din Kansas City care a implinit 29 de ani duminica. Long, care era de culoare, a servit ca puscas marin din 2005 pana in 2010, ajungand la gradul de sergent. El a fost trimis in Irak din iunie 2008 pana in ianuarie 2009 si a primit mai multe medalii, inclusiv una pentru comportamentul sau.

In prezent, el era “specialist in retele de date”.

Desi se crede ca a fost singura persoana implicata in atac, autoritatile verifica in prezent daca a avut complici. Alte doua “persoane de interes” au fost retinut pentru audieri in orasul Addis, dar au fost eliberate ulterior fara nicio acuzatie. Deocamdata, autoritatile nu cunosc motivul atacului.

Incidentul armat, ce a avut loc la mai putin de doi kilometri de sediul central al Politiei, a contribuit la tensiunile dintre comunitatea de culoare si fortele de ordine din tara. Cu numai cateva saptamani inainte, unul dintre ofiterii ucisi a publicat un mesaj emotionant pe Facebook despre cat de greu este sa fii politist in situatia actuala din tara.

Presedintele Barack Obama le-a cerut americanilor sa renunte la cuvintele si actiunile care inflameaza spiritele.
„Nu avem nevoie de acuzatii neatente aruncate pentru a marca puncte politice sau pentru a ne avansa agenda. Trebuie sa ne temperam cuvintele si sa ne deschidem inimile”, a spus seful statului.

Saptamana trecuta, doi politisti au ucis un barbat de culoare neinarmat la Baton Rouge. Intreaga scena a fost filmata si publicata pe internet, unde a fost vizualizata de numeroase persoane. Incidentul a starnit un val de indignare in tara si proteste de amploare. La Dallas, un fost militar de culoare a ucis cinci politisti care asigurau securitatea la un miting impotriva brutalitatii politiei.

Sursa foto: FeyginFoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri