Un designer de vestimentatie "indie" acuza Zara, cel mai mare retailer de fashion, pentru faptul ca i-ar fi copiat modelele, iar in urma sesizarilor pe care tanara le-a facut, retailerul a respins acuzatiile in ceea ce priveste drepturile de autor asupra modelelor, argumentand ca popularitatea lor este mult mai mare decat a ei, conform Dailymail.

Un designer din Los Angeles a acuzat retailerul Zara pentru faptul ca i-ar fi copiat mai multe modele fara a-i cere acordul sau a-i oferi vreun venit material in urma folosirii acestora. Designerul Tuesday Bassey este cunoscut pentru faptul ca a lucrat cu brand-uri precum Urban Outfitters, Adidas, Nike si Hello Holiday.

Ea a afirmat si faptul ca retailerul a respins acuzatiile deoarece este un designer indie si ca ei sunt o companie mult mai dezvoltata cu un numar de vizitatori pe site mult mai mare. Aceasta a postat pe un site de socializare si dovezile de plagiat.

Designer-ul a declarat ca a fost instiintat de catre clientii sai in legatura cu preluarea modelelor ei de catre Zara si ca raspunsul dat de retailer in urma sesizarilor facute este dezamagitor.

Acestea nu sunt primele acuzatii la adresa gigantului de fashion. Contactati de un site strain, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze subiectul.

Profitul net al Inditex, cel mai mare retailer de moda din lume, proprietar al unor marci precum Zara, a crescut cu 6% in primul trimestru fiscal incheiat pe 30 aprilie, la 554 milioane de euro. In Romania, grupul Inditex este prezent cu 108 magazine, sub sapte branduri, Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Massimo Dutti si Oysho.

Sursa foto: Navistock / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri