Reprezentantii partidelor politice si ai organizatiilor civile maghiare din Bazinul Carpatic au adoptat, sambata, la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, o declaratie comuna prin care isi exprima dezaprobarea fata de impunerea cotelor de migranti, solicitand liderilor Uniunii Europene sa dea dreptul fiecarui stat sa gestioneze problema migratiei.

Declaratia comuna, semnata de reprezentanti ai partidelor politice si ai organizatiilor civile maghiare din Bazinul Carpatic, a fost citita de presedintele comisiei de politica externa a Parlamentului de la Budapesta, Németh Zsolt, in aceasta aratandu-se ingrijorarea fata de cresterea fenomenului migrationist si a atacurilor teroriste, scrie News.ro.

”Liderii europeni se fac ca nu inteleg sau chiar nu inteleg si neaga ca este o relatie intre migratie si terorism si vad ca singura solutie a acestor probleme stabilirea imigrantilor pe teritoriile statelor membre ale UE. Pentru noi este foarte important viitorul Europei, noi vrem, trebuie sa avem si avem dreptul de a decide asupra viitorului nostru. Noi avem dreptul de a spune cu cine vrem si cu cine nu vrem sa traim alaturi. Noi vrem sa decidem asupra consecintelor in tarile noastre ale fenomenului migrationist”, se arata in declaratia comuna citita de Németh Zsolt.

Semnatarii documentului au facut apel la toti cetatenii din Ungaria, dar si la maghiarii din afara granitelor care au dubla cetatenie sa participe la referendumul care va avea loc in Ungaria la inceputul lunii octombrie, referitor la impunerea cotelor obligatorii de migranti si sa se pronunte impotriva acestei masuri impuse de Bruxelles.

La randul sau, premierul Viktor Orban a declarat ca a comandat un sondaj paneuropean, referitor la 28 de state, in care europenii au fost intrebati daca exista o legatura intre terorism si imigratie. Potrivit studiului, peste 60% din respondenti cred ca exista o legatura directa intre sporirea criminalitatii, a terorismului si migratie. De asemenea, 63% considera ca imigrarea a schimbat cultura Europei, in vreme ce politicienii europeni sustin ca nu exista legatura intre migratie si terorism, a sustinut Orban.

Viktor Orban a ajuns la Baile Tusnad, vineri seara, insotit de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Botond Zákonyi, si de consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pál. El s-a cazat, ca si in anii trecuti, la Hotelul Fortuna, fiind intampinat de primarul statiunii Baile Tusnad, Albert Tibor.

Potrivit obiceiului, premierul Ungariei s-a intalnit, la cina, cu reprezentantii maghiarilor de pretutindeni, dar si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Universiatea de Vara ”Bálványos” a inceput in 19 iulie, avand ca motto ”Am fost, suntem si vom fi acasa in Europa”. Temele care au fost abordate in cadrul dezbaterilor au vizat, intre altele, subiecte de actualitate precum criza imigrantilor, problema terorismului si situatia de dupa Brexit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri