Cel mai recent, Papa John’s a renuntat sa serveasca produse din carne de pui tratati cu antibiotice de uz uman si veterinar, pentru a se ridica la inaltimea motto-ului ”Ingrediente mai bune. Pizza mai buna”, devenind primul lant national de pizzerii care a luat o astfel de masura, scrie News.ro.

Urmand exemplul unor restaurante ca Chipotle, companii precum Papa John’s actioneaza ca reactie la cererea clientilor pentru carne fara antibiotice.

Un studiu recent efectuat de un grup de organizatii din sectorul sanatatii si cel am mediului a aratat ca majoritatea restaurantelor din Statele Unite folosesc carne de vita, pui si porc provenita de la animale tratate cu antibiotice.

Utilizarea curenta a acestor medicamente contribuie la dezvoltarea unei bacterii care este imuna la antibioticele standard, iar rezultatul este ca atunci cand oamenii se imbolnavesc medicamentele obisnuite nu isi mai fac efectul.

Companiile agricole sustin sa antibioticele ajuta la sanatatea animalelor, iar autoritatile spun ca aceste sunt utilizate numai sub supraveghere veterinara, dar criticii resping aceste pozitii. In opinia lor, antibioticele sunt folosite pentru ca animalele sa creasca mai repede si sa ajunga mai repede pe piata.

Citeste si:

Unele restaurante, precum Papa John's, au devenit deja lideri in privinta masurilor adoptate impotriva metodelor daunatoare din industria carnii. Clasamentul realizat de portalul Eatthis este condus de compania Chipotle, care a primit nota A, pentru ca restaurantele sale servesc de ani de zile carne fara antibiotice, iar fondatorul acesteia, Steve Ells, a vorbit in Congresul american in favoarea reducerii antibioticelor administrate animalelor din ferme.

Pe locul al doilea s-a plasat Panera Bread, tot cu nota A. Sub sloganul ”Mancare asa cum ar trebui sa fie”, restaurantele servesc carne de pui fara antibiotice, iar compania s-a angajat sa elimine 150 de ingrediente artificiale pana in 2017.

Intre companiile care au luat nota B in privinta continutului de antibiotice al produselor din carne se numara Chick-fil-A si Dunkin Donuts, in timp ce McDonald’s, plasata pe locul cinci, a primit nota C.

McDonald’s a facut progrese mari de cand produsele companiei au fost calificate ca avand cu cea mai scazuta valoare nutritiva. Grasimile saturate au fost eliminate, numarul caloriilor redus, iar numarul optiunilor sanatoase, precum salate si iaurturi, a crescut.

Urmatoarele companii incluse in top au primit toate doar nota F in privinta prezentei antibioticelor, intre acestea aflandu-se Subway, Starbucks, KFC, Domino’s, Taco Bell, Pizza Hut si Burge King. Pizza Hut, de exemplu, a facut progrese in servirea unor produse sanatoase, precum pizza cu blat subtire, o gama de produse fara gluten si noi ingrediente, cum este spanacul, dar a luat nota mica in privinta antibioticelor.

Sursa foto: Pixabay