Board-ul Bancii Centrale Europene (BCE) a primit o plangere din partea consiliului angajatilor, in care este acuzat ca numirea noului reprezentant al institutiei la Bruxelles arata ca un act de favoritism, relateaza Bloomberg, citat de News.ro.

Reprezentantii angajatilor au trimis scrisoarea dupa ce Stephane Rottier a fost desemnat sa conduca biroul BCE in orasul care gazduieste majoritatea institutiilor europene. Postul vacant nu a fost anuntat vacant nici la nivel intern nici public.

Rottier, care va prelua postul la 1 septembrie, este in prezent consilier al economistului sef al BCE, Peter Praet. Un purtator de cuvant al BCE a confirmat plangerea si a spus ca numirea a urmat procedurile bancii. Acesta a aratat ca activitatea lui Rottier pentru Praet nu a inclus un rol decizional, iar economistul sef, membru in board-ul BCE, nu a facut parte din comisia de selectie.

”Numirile din cadrul BCE se bazeaza pe capacitate si performanta. Rotttier este un economist cu o experienta de 16 ani in banci centrale, FMI si Ministerul de Finante din Belgia”, se arata intr-un comunicat al BCE. Un sondaj efectuat in 2015 intre angajatii BCE a aratat ingrijorari legale de lipsa de transparenta si valoare, in numirile interne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri