Reportajul difuzat de jurnalistii britanici de la Sky News despre traficul de arme din Romania pare a fi scenariul unui film de proasta calitate. O spun expertii militari, dar si reprezentantii autoritatilor. Procurorii DIICOT, care fac verificari in acest caz, nu exclud o tentativa de decredibilizare a Romaniei, conform Adevarul.

Ancheta jurnalistilor britanici de la Sky News potrivit careia traficantii din Romania le vand arme obtinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroristilor, a starnit numeroase controverse. Reprezentantii autoritatilor romane, dar si specialisti militari afirma ca sunt nenumarate elemente de context care pun sub semnul intrebarii veridicitatea reportajului. Asta, in timp ce, reprezentantii Politiei Romane au anuntat luni ca din primele verificari reiese „ca modelul armelor prezentate in imagini este din categoria armelor de vanatoare“. „Aceste tipuri de arme sunt detinute legal in tara noastra de membrii asociatiilor de vanatori, colectionari, precum si de personalul silvic“, subliniaza reprezentantii Politiei.

Chifu: Filmarea nu este veridica Analistul militar Iulian Chifu a explicat, pentru „Adevarul“, de ce nu este credibil reportajul jurnalistilor britanici de la Sky News.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Adam J / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri