Granicierii austrieci au anuntat ca de patru ori mai multi migranti sunt intorsi din drum la punctul de trecere al frontierei italiene de la Brenner, ca urmare a implementarii unor controale suplimentare, fata de datele inregistrate la finele lunii mai, transmite Reuters.

”Situatia in care suntem noi este relativ relaxata. Insa ultimele evenimente de pe teritoriul italian ridica probleme serioase”, sustine adjunctul comisarului politiei din Tirol. Intre timp, peste 25.000 de migranti au ajuns pe coastele italiene doar in ultima luna, dintre care cei mai multi sunt etiopieni si nigerieni, scrie News.ro.

Aproape 94.000 de migranti au ajuns pe tarmurile italiene de la inceputul acestui an, dintre care cei mai multi au traversat zona sub-sahariana si Libia. Aici, traficantii de migranti profita de haosul creat de un sangeros razboi civil si cer sute de dolari pentru un loc pe barcile si ambarcatiunile instabile care se aventureaza pe Marea Mediterana. In urma unor ciocniri violente la frontiera francezo-italiana, autoritatile austriece au luat masuri suplimentare de gestionare a fluxului migratoriu.

Politistii austrieci intorc din drum 35-50 de migranti, care incearca zilnic sa traverseze ilegal frontiera dintre Austria si Italia. Ministrul de Interne, Wolfgang Sobotka, a propus implementarea unor masuri mult mai dure impotriva migrantilor, care ar permite autoritatilor sa-i deporteze pe solicitantii de azil respinsi in mai putin de o ora. Insa, cancelarul social-democrat, Christian Kern, a respins pana acum asemenea masuri si s-a concentrat pe intarirea securitatii de la frontiere.

Sursa foto: blvdone/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri