Autoritatile elvetiene au anuntat ca sapte persoane au fost transportate la spital cu plagi injunghiate si arsuri, dupa ce un atacator s-a napustit cu un cutit asupra pasagerilor unui tren. Se pare ca atacatorul a pornit si un mic incendiu, dupa ce a stropit un lichid inflamabil pe podeaua trenului, transmite BBC.

Potrivit politiei, suspectul este un cetatean elvetian in varsta de 27 de ani, care a fost transportat la spital dupa atac. Incidentul a avut loc in apropiere de localitatea Salez, situata in cantonul elvetian St Gallen, scrie News.ro.

”Potrivit informatiilor pe care le avem, un cetatean elvetian a turnat un lichid inflamabil. Acesta era, de asemenea, inarmat cu cel putin un cutit”, se arata intr-un comunicat al politiei locale. In momentul atacului erau cateva zeci de persoane in trenul vizat. Trei elicoptere de salvare au fost trimise la locul tragediei, iar o operatiune a politiei elvetiene este in desfasurare.

Printre raniti se numara inclusiv un copil in varsta de sase ani. De asemenea, doi adolescenti au suferit plagi injunghiate, alaturi de doua femei, in varsta de 34 si respectiv 43 de ani. Ceea de-a sasea victima este un barbat de 50 de ani. O parte dintre persoanele ranite sunt in stare grava. Atacul a avut loc la ora locala 14.20 (15.20 ora Romaniei), intr-un tren de pe ruta Buchs-Sennwald.

Acesta nu este primul atac care ii vizeaza pe pasagerii unui tren european. In urma cu aproape o luna, un adolescent afgan, identificat drept Riaz Khan Ahmadzai, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez, in apropiere de localitatea Wurzburg, ranind patru cetateni din Hong Kong. Tanarul a atacat o a cincea persoana cu toporul dupa ce a coborat din tren, fiind ulterior ucis de catre fortele de ordine. Se pare ca atacul din trenul bavarez a fost revendicat de catre jihadistii Statului Islamic.

Un alt incident asemanator a avut loc la 21 august 2015 intr-un tren de mare viteza francez, care mergea de la Amsterdam la Paris. Trei persoane au fost ranite, dupa ce un atacator marocan inarmat a deschis focul intr-un vagon. Acesta a fost imediat doborat de catre trei pasageri americani, dintre care unul a fost injunghiat in brat.

Autoritatile elvetiene sustin ca atacul din tren ar putea sa fie o crima din pasiune

Politistii elvetieni nu exclud posibilitatea unei crime din pasiune, in ceea ce priveste atacul comis sambata de un cetatean elvetian intr-un tren din apropierea localitatii Salez. Insa, terorismul reprezinta pentru moment un motiv exagerat pentru autoritati, scrie Reuters.

”Un background terorist pare in acest moment destul de exagerat ”, a declarat un purtator de cuvant al politiei locale. Motivul atacului comis de un tanar elvetian, in varsta de 27 de ani, ramane inca necunoscut. In vreme ce, accesul publicului la gara Salez, situata in apropiere de frontiera cu Liechtenstein, este in continuare restrictionat.

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri