Premierul Marii Britanii, Theresa May, nu va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care este declansata procedura de iesire a tarii din UE, pana la sfarsitul acestui an, potrivit purtatorului de cuvant al executivului britanic. Odata articolul invocat, statele europene vor avea la dispozitie o perioada de doi ani pentru negocierea divortului dintre Bruxelles si Londra, informeaza Ouest France, scrie News.ro.

”Pozitia executivului nu s-a schimbta. Articolul 50 nu va fi invocat pana la sfarsitul acestui an”, a declarat purtatorul de cuvant. De asemenea, Bloomberg a citat surse guvernamentale britanice, care explica ca momentul favorabil pentru declansarea procedurii de iesire a Marii Britanii din UE este pana in luna aprilie 2017.

Sunday Times a scris, saptamana trecuta, ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi intarziata pana la finele anului 2019, pentru ca departamentele de comert internataional din executivul britanic nu sunt pregatite si nu au infrastructura necesara pentru a purta negocieri cu reprezentantii statelor membre.

De la declansarea procedurii de iesire, termenul limita pentru negocierea divortului britanic de blocul comunitar este de doi ani. Jurnalistii britanici au atras atentia ca alegerile generale franceze si germane ar putea sa reprezinte o alta intarziere pentru procesul de iesire. Marea Britanie ar putea sa nu invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pana dupa alegerile prezidentiale franceze din mai 2017.

Sursa foto: Lucian Milasan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri