Ambasadorul Paul Brummell spune ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi un proces indelungat si ca negocierile in acest sens nu vor fi incepute in acest an, precizand ca tara sa va ramane o tara europeana si deschisa, orientata spre schimburile comerciale si spre relatiile cu alte state.

Ambasadorul Paul Brummell a fost prezent, sambata dupa-amiaza, la Scoala de Vara a femeilor social-democrate care are loc in statiunea Mamaia, unde a vorbit despre modul in care Brexit-ul influenteaza perspectiva fortei de munca, dar si despre relatiile dintre Romania si Marea Britanie, potrivit News.ro.

“Prim-ministrul David Cameron a demisionat si avem un prim-ministru nou, o femeie, Theresa May, care a spus absolut clar ca fiind o tara democratica opinia votantilor trebuie sa fie respectata si ca Brexit inseamna Brexit, ceea ce inseamna ca iesim. Este un drum pentru a iesi din Uniunea Europeana prevazut in Tratatul de la Lisabona, este articolul 50 din acest tratat, si este prevazuta o negociere care o sa dureze doi ani. Nu am inceput aceasta negociere si doamna May a spus ca nu va fi inceputa in acest an. Deci nu este un proces scurt, o sa fie un proces indelungat”, a declarat ambasadorul Marii Britanii.

El a spus ca Marea Britanie nu va mai face parte din Uniunea Europeana, dar va ramane o tara europeana. “Ce inseamna negocierile, nu pot sa spun foarte mult pentru ca o sa fie negocieri intre Marea Britanie si 27 de tari, inclusiv Romania. Vom vedea. Ce este clar este ca Marea Britanie nu o sa fie o tara in Uniunea Europeana, dar o sa ramana o tara europeana. Deci, o sa ramanem o tara in care Romania si toate tarile din Uniunea Europeana o sa fie foarte importante pentru noi si speram ca Marea Britanie o sa fie foarte importanta pentru Romania si pentru alte tari din Uniunea Europeana”, a precizat Paul Brummell.

Paul Brummell: Marea Britanie va ramane o tara deschisa

“Marea Britanie o sa ramana o tara deschisa. Am fost dintotdeauna o tara orientata spre schimburile comerciale, o tara orientata spre relatii cu alte tari, nu suntem o tara inchisa. Marea Britanie va ramane membru al NATO, al G7, G20, al organizatiei Commonwealth, membru permanent al Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite. Deci, ramane un partener pentru Romania in foarte multe contexte si vreau sa subliniez ca parteneriatul nostru strategic cu Romania va continua. Aceasta este foarte important pentru noi si inseamna un parteneriat foarte productiv in ceea ce priveste securitatea, de exemplu. Am vazut aceasta la Varsovia, la summitul NATO, in care Marea Britanie a sprijinit pozitia Romaniei in ceea ce priveste intarirea flacului estic al NATO”, a mai afirmat Paul Brummell.

El a mentionat ca in calitate de ambasador al Marii Britanii doreste sa contribuie la dezvoltarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari, sa existe mai multe investitii britanice in tara noastra, dar si multe investitii romanesti in Marea Britanie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri