Germania se asteapta ca pana la 300.000 de imigranti sa ajunga in tara anul acesta, a declarat directorul Biroului Federal pentru Migratie si Refugiati, Frank-Juergen Weise, avertizand ca autoritatile vor avea dificultati daca numarul va fi mai mare, relateaza BBC News.

El s-a declarat, insa, increzator ca numarul nou-venitilor nu va depasi aceasta estimare. Ministerul german de Interne a afirmat ca peste 390.000 de oameni au solicitat azil in primele sase luni ale anului, dar nu este clar cati dintre ei au ajuns in tara in 2015 si cati in 2016, potrivit News.ro.

Frank-Juergen Weise a dat asigurari ca Berlinul va incerca sa asigure un loc de munca pentru cat mai multi dintre ei. El a subliniat, insa, ca integrarea imigrantilor in societate “va dura mult timp si va costa mult”.

Un sondaj publicat luna aceasta, peste 50% dintre germani sunt de parere ca politica Angelei Merkel fata de imigranti este gresita. Mai mult, un alt studiu de opinie publicat in week-end arata ca 50% din electorat nu vrea ca actuala sefa a Guvernului sa obtina inca un mandat, tocmai din aceasta cauza.

In plus, sustinerea pentru grupurile anti-imigranti a crescut. Anul trecut, peste un milion de imigranti din Orientul Mijlociu, Afganistan si Africa au ajuns in Germania.

Janossy Gergely / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri