Premierul britanic Theresa May a declarat duminica faptul ca a discutat despre plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana cu presedintele american Barack Obama si ca se vor consulta cu privire la modalitatile unei consolidari a relatiilor comerciale britanico-americane, relateaza Reuters, scrie News.ro.

May si Obama s-au intalnit in marja summitului G20 de la Hangzhou, in estul Chinei.

Premierul britanic a subliniat ca nu va fi organizat un al doilea referendum in Regatul Unit pe tema apartenentei la blocul european si ca Marea Britanie va parasi Uniunea, potrivit The Associated Press.

Ea a insistat ca Londra intentioneaza sa continue relatiile comerciale cu Washingtonul, in pofifa divortului de Bruxelles.

May si Obama au minimalizat ingrijorari potrivit carora prioritatea negocierii americanilor cu britanicii ar putea scadea dupa iesirea Regatului Unit din UE.

Washingtonul, care negociaza un acord comercial cuprinzator cu UE, a anuntat inainte de Brexit ca Londra va trebui sa treaca la coada pentru a negocia un acord bilateral britanico-maerican daca paraseste Uniunea.

Obama a spus ca el nu a afirmat niciodata ca Marea Britanie va fi pedepsita, ci ca nu ar fi logic ca Washingtonul sa-si piarda concentrarea asupra negocierilor cu europenii.

In opinia sefului statului american, prioritatea Londrei, in contextul in care tara paraseste blocul european, este sa inteleaga noua relatie comericala pe care o are cu vecinii sai europeni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri