Aproximativ 15.000 de persoane urmarite de serviciile secrete sub suspiciunea de radicalizare traiesc in prezent in Franta, a declarat premierul francez Manuel Valls duminica, intr-un interviu pentru Europe 1.

Anterior, autoritatile vehiculasera numarul de 10.000. “Amenintarea este maxima, am vazut acest lucru si in ultimele zile, in ultimele ore, dar si in momentul in care vorbim”, a declarat seful Guvernului dupa descoperirea unei masini pline cu butelii de gaz in centrul Parisului si dupa arestarea mai multor suspecti.„In fiecare zi, serviciile de informatii, Politia, Jandarmeria, in fiecare zi dejoaca atentate, dezmembreaza filiere irakiano-siriene”, a subliniat el, scrie News.ro.

"Avem aproape 700 de jihadisti care lupta in Irak si in Siria. Printre ei se afla 275 de femei, mai multe zeci de minori”, a explicat Valls. In plus, “196 de jihadisti (francezi – n.r.) au murit in Irak si in Siria”, a adaugat oficialul. Premierul a anuntat si ca, in prezent, ‘1.350 de persoane sunt vizate de anchete si se afla in arest”. Sambata, ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a declarat ca Politia franceza a arestat, din ianuarie pana in prezent, 293 de persoane acuzate de terorism.

Cel mai recent atentat dejucat viza gara Lyon din Paris. Complotul a fost pus la cale de trei femei arestate joi, in ancheta vizand o masina cu butelii de gaz gasita abandonata in apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris. Nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz in automobilul abandonat, iar autoritatile cred ca a fost un test pentru un atentat ulterior. Mai multe documente cu inscrisuri in araba au fost gasite in interiorul autovehiculului.

Oficialii sunt ingrijorati ca masina a stationat timp de doua ore in apropiere de Notre-Dame, o zona turistica aglomerata, unde parcarea este interzisa, desi mai multe persoane au alertat politia. Peste 200 de persoane si-au pierdut viata in atentatele teroriste care au zguduit in ultimul an si jumatate Franta. De asemenea, autoritatile franceze raman in alerta maxima de atentate teroriste, dupa ce liderii ISIS au facut un apel pentru lansarea de noi atacuri in Hexagon.

Sursa foto: Viappy / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri