Presedintele Eurobank EFG, Nicholas Nanopoulos, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa in Turcia, ca se asteapta ca, pana in anul 2009, 30% din veniturile grupului sa provina din subsidiarele din "Noua Europa".

Eurobank EFG are in prezent filiale in Grecia, Romania, Serbia, Bulgaria, Polonia, Turcia, Ucraina, precum si in Marea Britanie si Luxemburg. Banca elena a achizitionat recent grupul financiar Tekfenbank din Turcia, care are o retea de 30 de unitati si 600 de angajati.

Eurobank EFG Group a inregistrat un profit net consolidat in primul semestru al acestui an de 318 milioane euro, in crestere cu 41,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru sfarsitul lui 2006, banca estimeaza un profit net de 615 milioane euro, au anuntat, la inceputul lunii august, reprezentantii grupului elen.

Banca elena detine 77,5% din Bancpost, 20% din actiuni este impartit de patru Societati de Investitii Financiare (SIF-uri), iar un procent de 1,8% apartine altor actionari.

Bancpost avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 6,07 miliarde lei (1,7 miliarde euro) si se afla pe locul opt pe piata bancara romaneasca, dupa ce, la finalul anului trecut ocupa pozitia a sasea, potrivit datelor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri