Compania petroliera nationala a Malaeziei, Petronas, a confirmat ca a semnat un acord cu autoritatile din N'Djamena prin care se rezolva litigiul fiscal, grupului fiindu-i permisa reluarea activitatilor de extractie petroliera din Ciad.

"Litigiul a fost rezolvat si toate partile sunt satisfacute", a declarat presedintele Petronas, Hassan Marican, citat de agentia oficiala malaeziana Bernama.

Guvernul din Ciad a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute semnarea unui acord cu grupurile Petronas si Chevron (SUA) privind reluarea activitatilor celor doua companii in Ciad.

Conform termenilor acestui acord, cele doua grupari au fost de acord sa achite compensatii monetare (legate de neplata taxelor) privind "incalcarea acordului semnat in 2000 ", care a fost si obiectul principal al litigiului intre cele doua parti, au precizat surse oficiale din Ciad, precizand ca Chevron si Petronas "au acceptat sa vireze sumele restante privind impozitele din 2005 si cele trei semestre ale anului 2006, totalizand aproximativ 300 de milioane de dolari".

La sfarsitul lunii august presedintele Ciadului, Idriss Deby Itno, a ordonat suspendarea activitatilor si evacuarea companiilor Chevron si Petronas, doua din cele trei companii internationale (a treia fiind grupul ExxonMobil) care fac parte din consortiul de exploatare al petrolului din Ciad , pentru neplata impozitelor.

Conform agentiei malaeziene de presa Bernama, compania Petronas va putea sa isi reia in curand activitatile de exploatare petroliera din Ciad.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri