Rasturnare de situatie in „razboiul petrolului“: Arabia Saudita este acum dispusa la o inghetare a productiei din cauza deficitului de peste 100 de miliarde de dolari pe care il inregistreaza, insa Iranul nu doreste sa participe la actiune, intentionand sa creasca productia la peste 4 milioane de barili pe zi. Teheranul mizeaza pe un deficit fiscal mult mai mic, in conditiile in care statul este mai putin dependent de veniturile din petrol, conform Adevarul Financiar.

Potrivit Bloomberg, Arabia Saudita se ofera sa inghete productia la nivelul lunii ianuarie, ceea ce inseamna efectiv o reducere a productiei sale de la 10,7 milioane de barili pe zi la 10,2 milioane. Iranul produce acum 3,6 milioane de barili pe zi, dar argumenteaza ca trebuie sa produca 12,7% din productia OPEC (Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol – n.r.), cat avea inainte de impunerea sanctiunilor internationale. Tradus la actualele niveluri ale productiei, acest lucru inseamna ca ar trebui sa extraga 4,1-4,2 milioane de barili pe zi. Astfel, Teheranul ar mai dori sa isi creasca productia si mai mult.

Daca in luna aprilie Arabia Saudita s-a opus inghetarii productiei, de data aceasta sauditii vor, dar Iranul nu doreste acest lucru pentru ca simte ca are „carti mai bune“.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Thaiview / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri