Canada va ridica vizele pentru unii cetateni bulgari incepand din luna mai si va lucra pentru a include toti bulgarii in programul Visa Waiver pana la sfarsitul anului viitor, a anuntat joi biroul de presa al Guvernului bulgar, citat de Reuters.

Premierul canadian Justin Trudeau a promis, in cursul unei discutii telefonice cu omologul sau bulgar Boiko Borisov, ca va ridica vizele pentru reprezentantii companiilor bulgare, pentru bulgarii care mai vizitat Canada si pentru cei care au deja vize pentru Statele Unite. Masura urmeaza sa intre in vigoare pe 1 mai, scrie News.ro.

„Guvernul canadian va depune eforturi pentru ca toti bulgarii sa poata calatori fara vize pana la sfarsitul lui 2017”, se arata intr-un comunicat al Guvernului de la Sofia.

Includerea Bulgariei in Visa Waiver ar putea fi amanata pana in mai 2018, cel tarziu, daca apar obstacle tehnice.

Potrivit agentiei internationale, acest aranjament ar putea sa asigure sustinerea Bulgariei fata de acordul controversat UE-Canada, pe care Bruxelles-ul spera ca Guvernele europene il vor aproba luna aceasta.

In luna mai, Bulgaria si Romania si-au exprimat reticenta de a sustine acordul CETA, daca Guvernul de la Ottawa nu le include in Visa Waiver.

Miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jean-Cluade Juncker, a declarat ca blocul comunitar trebuie sa se asigure ca acordul comercial incheiat cu Canada in urma cu doi ani va intra in vigoare in urmatoarele luni.

Luna trecuta, premierii Dacian Ciolos si Justin Trudeau au avut, la New York, o intrevedere in cadrul careia au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in Canada, cei doi prim-ministri apreciind ca exista perspective bune pentru ca vizele sa fie ridicate intr-un viitor cat mai apropiat.

Sursa foto: Hannamariah/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri