Constructorul european de aeronave Airbus, aflat intr-o situatie financiara dezastruoasa, planuieste sa renunte la cinci uzine de productie din Germania, unde lucreaza peste 6.600 de salariati, a precizat miercuri cotidianul german Bild, conform NewsIn.

Aceste uzine de productie vor fi cedate cat mai rapid unor investitori si vor continua productia, ca si furnizori pentru Airbus, la preturi preferentiale, a precizat Bild. Salariatii isi vor pastra slujbele, dar vor exista reduceri salariale, afirma surse industriale citate de Bild.

Locatiile de productie sunt cele situate in Saxonia Inferioara - Nordenham, Stade, Varel, Buxtehude si precum si Laupheim din Bade-Wurtemberg.

Nici un purtator de cuvant nu a fost disponibil pentru a oferi detalii suplimentare.

Airbus detine o uzina de productie si in Hamburg, reprezentand cea mai mare locatie de productie din Germania, cu peste zece mii de angajati, precum si in Bremen, unde lucreaza peste 3.100 de persoane.

Conform cotidianului Die Welt de miercuri, restructurarea grupului Airbus ameninta aproximativ o mie de salariati din Germania.

Intr-un interviu aparut miercuri in cotidianul economic francez Les Echos, co-presedintele consiliului de administratie al EADS, Arnaud Legardere a asigurat ca planul de redresare al Airbus va implica "eforturi comune" in Franta si Germania. Airbus angajeaza aproximativ 57 de mii de persoane pe plan global.

Noul presedinte al Airbus, Loius Gallois, care ocupa si functia de co-presedinte al EADS, va putea aplica procesul de restructurarea dupa bunul plac, a adaugat Legardere.

Ministrul german al transporturilor, Wolfgang Tiefensee a declarat, cu ocazia unei reuniuni la Strasbourg cu omologul sau francez Dominique Perben, ca este "sigur" ca Airbus va gasi "o solutie favorabila atat Frantei cat si Germania" in ceea ce priveste problemele sociale pe care le implica eventualele concedieri".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri