Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a anuntat joi ca va lansa saptamana viitoare un nou proiect legislativ privind organizarea celui de-al doilea referendum pentru independenta, dupa ce alegatorii scotieni au respins in urma cu doi ani ideea de natiune independenta. Anuntul vine in contextul nemultumirii scotienilor fata de decizia britanicilor de a parasi blocul comunitar, transmite BBC.

”Sunt sigura ca scotienii vor avea oportunitatea de a reconsidera intrebarea cu privire la independenta, iar asta se va intampla inainte de iesirea Marii Britanii din UE. Deci, eu pot sa confirm astazi ca proiectul legislativ privind referendumul pentru independenta va fi publicat saptamana viitoare pentru dezbatere publica”, a declarat Sturgeon intr-o conferinta a Partidului National Scotian, potrivit News.ro.

Acesta reprezinta primul pas in organizarea unui al doilea referendum scotian pentru independenta. Primul referendum a avut loc la 18 septembrie 2014, iar atunci 55% dintre alegatorii scotieni au votat impotriva independentei fata de Marea Britanie.

Nicola Sturgeon a sustinut ca scotienii au dreptul de a cauta un viitor mai bun in contextul consecintelor negative pe care le-ar putea avea iesirea Marii Britanii din UE. In cadrul referendumului privind statutul Regatului Unit in Uniunea Europeana, alegatorii scotieni au votat in majoritate pentru a ramane in blocul comunitar. In acest sens, soarta Brexit-ului a fost decisa de catre alegatorii din Anglia si Tara Galilor.

Twocoms / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri