Preturile locuintelor din Londra au scazut in august pentru a cincea luna consecutiv, inregistrand in acest fel cea mai slaba evolutie din ultimii sapte ani, relateaza Bloomberg.

Declinul de 0,6% inregistrat in august, care a coborat pretul mediu la 580.930 de lire sterline (708.000 dolari), urmeaza unei scaderi de 1% in luna precedenta, potrivit datelor publicate sambata de LSL Property Services si Acadata. Ritmul anual de crestere a incetinit la numai 2,2%, fiind cel mai scazut de la inceputul anului 2012, scrie News.ro.

Cea mai mare scadere a avut loc in cazul locuintelor scumpe din centrul Londrei, potrivit LST, analiza confirmata si de estimarile Savills, conform carora preturile locuintelor de lux vor scadea cu 9% in acest an, cel mai mult dupa 2008, in urma votului din iunie al britanicilor pentru iesirea din Uniunea Europeana. Operatorul site-ului imobiliar Rightmove a sublinit la randul sau evolutia divergenta a pietei londoneze, in cel mai scump district, Kensington si Chelsea, avand loc un declin al preturilor de aproape 12% in ultimul an.

Evolutia a fost determinata partial de introducerea recenta a unei suprataxe in cazul achizitiei de proprietati de lux. ”Asistam la o piata in doua viteze, cu cresteri mari de preturi in zonele mai ieftine din capitala si imprejurimi, sustinute de cererea de locuinte cu preturi accesibile, in timp de preturile proprietatilor din categoria prime stagneaza”, a spus Adrian Gill, director al agentiilor imobiliare Your Move asi Reeds Rains.

Sursa foto: Songquan Deng , Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri