Proprietatea lui Sting din Italia este implicata intr-o investigatie a politiei, dupa ce acolo au fost descoperiti aproximativ 40 de muncitori imigranti care lucreaza ilegal, iar starul britanic se arata ”ingrijorat” de acest fapt, informeaza The Guardian.

Sting a transmis ca este ”intristat si ingrijorat”, dupa ce au aparut informatii privind faptul ca mai multi imigranti au fost descoperiti muncind pe proprietatea pe care cantaretul o detine in Italia, in apropiere de Florenta. Pe cele 350 de hectare sunt cultivati maslini, vita de vie si pomi fructiferi. Muncitorii, carora nu li s-au acordat permise de lucru si dreptul de a locui in Italia, ar fi fost recrutati de liderii unor retele de trafic si, cu ajutorul unei firme, trimisi sa lucreze in Toscana, scrie News.ro.

Procurorii italieni cred ca proprietarii nu au stiut ca muncitorii trimisi nu au forme legale, potrivit Daily Telegraph. Fostul lider al formatiei Police a spus ca este ”intristat si ingrijorat” sa afle ca o companie independenta care are in arenda o parte din terenurile sale este implicata in astfel de practici. ”Ma astept ca legea italiana sa isi faca treaba si sa aduca problema in fata justitiei. Cum aceasta companie nu are nicio legatura cu activitatea noastra, probabil, cum numele meu a aparut pe primele pagini ale ziarelor italiene, va pune in centrul atentiei practicile de munca inacceptabile din industria vinului”, a declarat Sting.

Aproximativ 40 de muncitori ale caror cereri de azil nu au fost procesate au fost angajati anul trecut pentru a munci pe proprietatea starului, potrivit declaratiilor facute de procurorul Antonio Sangermano pentru The Telegraph. Se pare ca 11 persoane sunt cercetate pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv frauda comerciala si eliberarea de acte false. ”Sting nu are cunostinta despre ce s-a intamplat si credem ca nici nu se afla in Italia la acel moment. Nu face parte din ancheta noastra, dar ii cautam pe cei care au facut angajarile pentru proprietate”, a spus Sangermano.

Sting, pe numele sau real Gordon Sumner, detine de 16 ani o proprietate in afara orasului Figline Valdarno, in apropiere de Florenta. Un magazin vinde numai produse crescute si facute pe aceasta proprietate, inclusiv ulei, masline, legume, fructe, miere si salam. Unul dintre vinurile rosii produse pe proprietatea lui Sting, numit Sister Moon, dupa unul dintre cantecele sale, a fost inclus anul acesta in top 100 al celor mai bune vinuri italiene.

Gordon Matthew Thomas ”Sting” Sumner, nascut pe 2 octombrie 1951, este muzician, cantaret, compozitor si actor. A fost compozitorul principal, solistul si basistul trupei The Police, din 1977 pana in 1984, inainte de a-si lansa o cariera solo de succes. In anul 2000, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, iar in 2003 a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in calitate de membru al trupei The Police. Tot in 2003, Sting a fost innobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham, cu medalia Ordinului Imperiului Britanic in rang de Comandor (CBE).

Sursa foto: Spectral-Design / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri