Autoritatile franceze au anuntat izbucnirea unor noi violente in tabara de imigranti supraaglomerata, cu doar o zi inainte de lansarea operatiunii guvernamentale de desfiintare a asa-numitei ”jungle” din Calais, informeaza DPA.

Zeci de persoane au fost surprinse aruncand cu pietre spre fortele de ordine franceze, care au raspuns cu gaze lacrimogene. Autoritatile franceze vor incepe luni operatiunea de evacuare a imigrantilor din ”jungla” din Calais - un simbol pentru esecul statelor europene in ceea ce priveste gestionarea crizei migrantilor, dar si un punct de tensiune in relatiile bilaterale dintre Paris si Londra, potrivit News.ro.

”Aceasta operatiune prezinta un anumit risc”, a declarat un reprezentant al ministerului de Interne. Planul autoritatilor franceze vizeaza evacuarea a 6.486 de imigranti originari din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan si Eritreea.

Miile de migranti blocati in tabara din Calais au incercat in repetate randuri sa ajunga ilegal in Marea Britanie. Printre metodele incercate de imigranti s-a numarat si furisarea in tirurile care tranziteaza localitatea portuara cu destinatia Marea Britanie sau patrunderea ilegala in tunelul feroviar de sub canalul Manecii.

Presedintele Hollande si-a anuntat in urma cu o luna planul de inchidere a taberei de imigranti, in care conditiile de viata au devenit inacceptabile. De asemenea, o instanta franceza a respins o actiune legala intentata impotriva statului francez de mai multe organizatii umanitare, care au incercat sa obtina mai mult timp pentru gasirea unei alternative la evacuarea taberei.

Incepand cu saptamana viitoare, migrantii vor fi obligati sa se prezinte la un hangar urias, unde vor fi separati de catre autoritatile franceze in familii, cupluri, adulti, minori neinsotiti si persoane vulnerabile, cum ar fi batranii sau femeile singure.

Ulterior, imigrantii vor fi imbarcati intr-o retea de autobuze si transportati spre 450 de centre de primire din intregul Hexagon. Odata ajunsi in centrele de primire, imigrantii vor trece prin evaluari medicale si vor putea sa solicite azil. De asemenea, pana la 1.250 de politisti si jandarmi vor lua parte la operatiune, iar migrantii care refuza sa paraseasca ”jungla” risca sa fie arestati de catre autoritatile franceze.

Anjo Kan / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri