Mai multi oameni de stiinta si preoti au ridicat in aceasta saptamana placa de marmura care acopera mormantul din Ierusalim al lui Iisus, care a fost redeschis astfel dupa mai multe secole, in cadrul unui proiect de restaurare ce a fost demarat in luna mai, informeaza Le Figaro, potrivit News.ro.

Miercuri, oamenii de stiinta au ridicat placa de marmura care acopera mormantul in care se spune ca ar fi fost ingropat Iisus Hristos dupa crucificare, aflat in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim.

”Am fost surprinsi de cantitatea de material de lucru aflat dedesubt ”, a declarat Fredrik Hiebert, arheolog al National Geographic Society, partenera in acest proiect de restaurare a mormantului lui Hristos.

”Va urma o indelungata analiza stiintifica, dar vom fi in masura sa vedem suprafata originala din piatra pe care, potrivit traditiei, corpul lui Hristos a fost depus dupa crucificare”, a adaugat el.

Finantat de principalele confesiuni crestine ale Sfantului Mormant, guvernul grec si donatori privati, acest proiect s-a nascut din necesitatea absoluta de a restaura edificiul, pentru a-l reconstrui la scala identica, dar cu o structura mai solida. Umiditatea si numarul mare de vizitatori reprezinta principalii factori care au determina deteriorarea naturala a acestui spatiu sacru al crestinismului.

Proiectul de restaurare, incredintat unei echipe grecesti, ar trebui sa continue pana la inceputul anului 2017. Activitatea si progresele arheologilor implicati in acest proiect vor putea fi urmarite intr-un documentar ce va fi difuzat luna viitoare pe postul de televiziune National Geographic.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri