Zeci de mii de oameni au iesit in strada miercuri in orasele din Statele Unite, pentru a protesta fata de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din Statele Unite, relateaza Reuters. Potrivit televiziunilor locale, la Oakand cinci persoane au fost ranite, dupa ce politia a tras cu gaze lacrimogene.

La New York, mii de protestatari s-au strans in Manhattan si s-au indreptat spre Trump Tower, unde locuieste presedintele ales. Alte cateva sute de persoane au scandat “Nu esti presedintele meu!” in parcul Manhattan. Manifestantii au aruncat cu obiecte in jandarmi si au spart vitrina unei farmacii in Oakland, California. Politia a raspuns cu gaze lagrimogene in protestatari, conform News.ro

In Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strans in fata Trump International Hotel and Tower, strigand “Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!”. Politia din Chicago a inchis drumurile, pentru a bloca manifestantilor. Nu exista informatii privind violente si arestari.

„Sunt ingrozita de ce se intampla in aceasta tara”, a spus Adriana Rizzo, in varsta de 22 de ani, din Chicago. Ea flutura o pancarta pe care scria “Bucurati-va de drepturile voastre sat puteti”.

La Seattle, politia a raspuns la un incident armat cu cinci raniti, in apropiere de protestul anti-Trump. Potrivit politiei, incidentul armat nu a avut legatura cu protestele. Manifestatii de amploare au avut loc si la Philadelphia, Boston si Portland, Oregon. Noi proteste urmeaza sa aiba loc la San Francisco si Los Angeles.

La Austin, capitala statului Texas, circa 400 de oameni au iesit in strada.

Anterior, circa 1.500 de elevi si profesori s-au strans in curtea liceului Berkeley, din zona San Francisco, inainte de a se indrepta spre campusul Universitatii California. Reprezentantii campaniei lui Trump nu au reactionat deocamdata.

Sursa foto: Shutterstock/Gorb Andrii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri