Bulgarii au inceput sa voteze duminica in al doilea tur al scrutinului prezidential, care este vazut drept un adevarat vot de incredere pentru executivul lui Boiko Borisov. Insa, noul presedinte are putina autoritate, iar sondajele il crediteaza drept castigator pe socialistul Rumen Radev, transmite DPA.

Sondajele prevad o victorie clara pentru fostul comandant de aviatie Rumen Rudev, care a intrat in cursa prezidentiala drept independent, inainte de a obtine sprijinul Partidului Socialistilor Bulgari, scrie News.ro.

In schimb, premierul conservator Boiko Borisov a promis ca va demite actualul executiv daca Tetka Taceva nu va castiga alegerile prezidentiale din partea GERB. Borisov este din ce in ce mai nepopular in randul alegatorilor bulgari, nemultumiti de conditiile de viata in cea mai saraca natiune din Uniunea Europeana. Coalitia de guvernare este extrem de fragila si are sanse mari sa se prabuseasca inainte de alegerile parlamentare din 2018.

Tetka Taceva este vazuta drept o presedinta care va continua calea prooccidentala, in vreme ce Rumen Radev si-a exprimat dorinta de a apropia Bulgaria de Moscova. Primul tur al scrutinului prezidential a fost castigat de candidatul socialist, care a obtinut 26,45% din voturi, fata de cele 21,38% din sufragiile adunate de Taceva.

Sursa foto: withGod / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri