Presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri ca Moscova trebuie sa infrunte amenintarile la adresa securitatii nationale reprezentate de apararea strategica antiracheta, precum si de un razboi informational, relateaza Sputnik News.

Sarcina noastra este sa neutralizam eficient orice amenintari militare la adresa securitatii Rusiei. Inclusiv pe cele legate de crearea apararii antiracheta, de implementarea conceptului de atac global, de razboaiele informationale”, a spus liderul de la Kremlin in cursul unei serii de intalniri cu inalti oficiali din industria apararii, potrivit News.ro.

Rusia isi indeplineste toate obligatiile internationale atunci cand proiecteaza si construieste sisteme avansate de arme, a dat asigurari Vladimir Putin. “Astfel de progrese sunt facute in Rusia, precum si in alte tarii. Ne indeplinim in mod consistent si riguros obligatiile internationale pe care si le-a asumat Rusia la un moment dat”, a subliniat el.

Pe de alta parte, liderul de la Kremlin sustine ca alte tari nu si-au indeplinit obligatiile, oferind ca exemplu sectorul apararii antiracheta, in care incearca sa obtina un avantaj unilateral. “In aceasta privinta, voi nota ca vom continua sa facem tot ce ne sta in putere pentru a asigura echilibrul strategic al fortelor. Consideram tentativele de a-l schimba sau distruge extreme de periculoase”, a adaugat el.

Statele Unite au operationalizat, in luna mai, baza sistemului antiracheta de la Deveselu, in valoare de 800 de milioane de dolari. Scutul antiracheta din Polonia va fi finalizat pana la finele anului 2018, completand linia de aparare de pe flancul estic si sudic al NATO.

Rusia a criticat in repetate randuri sistemul, spunand ca reprezinta o incalcare a tratatelor semnate si pun in pericol echilibrul strategic in regiune. Mai mult, Moscova a amenintat voalat Romania pentru ca il gazduieste.

Sursa foto: Evgeny Sribnyjj / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri