Sectiile de vot s-au deschis in Franta, pentru primul tur al primarelor de dreapta si de centru, in vederea desemnarii candidatului la alegerile prezidentiale din 2017. Cursa intre cei trei favoriti, Alain Juppe, Nicolas Sarkozy si Francois Fillon, este extrem de stransa, relateaza BFMTV.

De la ora locala 8 (9 ora Romaniei), la ora locala 19 (20 ora Romaniei), cetatenii francezi cu drept de vot dispusi sa plateasca o taxa de doi euro si sa declare pe proprie raspundere ca impartasesc “valorile republicane de dreapta si de centru”, isi pot vota candidatul preferat la cele aproximativ 10.000 de sectii de vot din tara, potrivit News.ro.

Pe langa Alain Juppe, Nicolas Sarkozy si Francois Fillon, Bruno Le Maire, Nathalie Kosciusko-Morizet, Jean-François Copé si Jean-Frédéric Poisson completeaza lista celor inscrisi in cursa. Potrivit celor mai recente sondaje, Juppe este preferat de circa 35% dintre alegatori, Sarkozy de circa 30%, iar Fillon de circa 27%.

Principala necunoscuta pentru acest scrutin inedit al dreptei ramana rata de participare. Deocamdata, pe site-ul alegerilor au fost inregistrate aproape 2,4 milioane de accesari pentru a cauta cea mai apropiata sectie, dar nu se stie daca toti acesti oameni vor merge intr-adevar la vot.

In conditiile in care socialistii francezi sunt profund divizati si este putin probabil ca politicianul pe care il vor propune sa treaca de primul tur de scrutin, invingatorul primarelor de dreapta ar urma sa intre in al doilea tur de scrutin impotriva liderei Frontului National, de extrema-dreapta, Marine Le Pen. Sondajele afirma deocamdata ca Marine Le Pen va pierde, astfel ca reprezentantul dreptei este favorit pentru a deveni viitorul presedinte al Frantei.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri