Regina Elizabeth il va invita pe presedintele-ales american Donald Trump pentru o vizita de stat in Marea Britanie, anul viitor, pentru a incerca sa consolideze relatiile dintre cele doua tari, scrie Sunday Times, citat de Reuters.

Citand doi ministri si un inalt oficial apropiat Downing Street, publicatia scrie ca discutiile dintre oficialii britanicii si echipa lui Donald Trump va incepe in curand, pentru a putea fi convenita o data in iunie sau iulie anul viitor, potrivit News.ro. Londra este dornica sa consolideze “relatia speciala” cu Statele Unite, in conditiile in care Guvernul condus de Theresa May va lansa in curand procedura de Brexit – un divort care va modela pozitia viitoare a Regatului Unit in lume.

La randul sau, Donald Trump a invitat-o pe Theresa May cat mai curand posibil in Statele Unite, in prima lor discutie telefonica dupa victoria in alegeri, a anuntat biroul Premierului britanic. Consilierii lui Theresa May au precizat ca, deocamdata nu a fost stabilita o data pentru calatorie.

Potrivit Sunday Times, Guvernul britanic si-a exprimat speranta ca o vizita de stat oficiala va fi “arma sa secreta” pentru a cimenta relatiile, dupa ce Donald Trump s-a intalnit cu liderul campaniei pentru Brexit, Nigel Farage, la inceputul acestei luni - prima a unui politician britanic.

Publicatia afirma si ca Donald Trump i-a spus lui Theresa May saptamana trecuta ca mama sa, originara din Scotia, este un “mare fan” al reginei si i-a cerut premierului sa ii transmita suveranei urarile sale.

Sursa foto: Shaun Jeffers / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri