Presedintele filipinez Rodrigo Duterte a criticat “agresiunea” si “ipocrizia” in cursul primei intalniri cu omologul sau rus Vladimir Putin, spunand ca, atunci cand vine vorba de astfel de aliante, Statele Unite nu pot fi de incredere, relateaza Reuters.

In cursul discutiilor cu Vladimir Putin la summitul Asia-Pacific de la Lima, Rodrigo Duterte a demonstrat din nou ca este decis sa reorienteze politica externa a tarii sale pentru a o indeparta de Statele Unite, in pofida declaratiilor admirative la adresa presedintelui ales american Donald Trump, scrie News.ro.

“Istoric, am fost identificat cu lumea occidentala. A fost bine cat a durat”, i-a spus el liderului rus. “Iar in ultimul timp constat ca aceste tari occidentale agreseaza tarile mici. Si nu numai asta, dar sunt atat de ipocrite”, a adaugat el. Vladimir Putin l-a felicitat pe Rodrigo Duterte pentru victoria din luna mai si i-a multumit pentru ca a facut foarte multe, intr-o perioada foarte scurta, pentru a consolida increderea intre Rusia si Filipine.

Rodrigo Duterte i-a multumit lui Vladimir Putin, dupa care a inceput sa critice puterile occidentale, in special Statele Unite, pentru ca au intervenit in conflicte pentru interesul lor national si pentru ca i-au convins pe altii sa li se alature.

“Par sa lanseze un razboi, dar le este teama sa se razboiasca. Asta este in neregula cu America si cu ceilalti”, a adaugat el. “Poarta razboaie in atat de multe locuri, in Vietnam, in Afganistan si in Irak (…). Insista ca, daca esti aliat cu ei, te urmeaza”, a adaugat el. Deschiderea lui Rodrigo Duterte catre Rusia este similara celei fata de China, pana recent un rival. El lauda acum Beijingul, in speranta ca va atrage investitii in tara sa.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri