Moldovenii din Chisinau si din diaspora protesteaza astazi fata de rezultatul alegerilor prezidentiale, castigate de socialistul prorus Igor Dodon, si cer repetarea scrutinului, relateaza Unimedia.

La Chisinau, cateva sute de persoane s-au strans in Piata Marii Adunari Nationale, unde scandeaza sloganuri anti-Dodon, potrivit News.ro. Oamenii flutura drapele ale Republicii Moldova si flutura pancarte pe care scrie “Alegeri fraudate”, “Nu Dodon” si “Vrem turul 3”. Ei asculta cantece patriotice.

Pe retelele de socializare au fost publicate numeroase fotografii in care tineri din strainatate cer repetarea scrutinului. Tineri din Treviso (Italia), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Cleveland (SUA) si Sydney (Australia) au publicat poze prin care denunta rezultatul alegerilor, despre care spun ca au fost furate.

Membrii Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova au validat vineri al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, din 13 noiembrie. In cadrul sedintei, Alina Russu, presedinta CEC, a anuntat ca la votare au participat 1.616.023 de alegatori. Igor Dodon a primit 834.081 de voturi, iar contracandidata acestuia, Maia Sandu – 766.593 de voturi. Astfel, Igor Dodon a fost declarat ales in functia de presedinte.

Sursa foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri