Presedintele-ales Donald Trump il va nominaliza pe generalul in retragere James Mattis la conducerea Pentagonului, anunta doua publicatii, insa un purtator de cuvant al miliardarului a declarat ca nu s-a luat o decizie in acest sens, relateaza Reuters.

The Washington Post a scris ca Trump l-a ales pe Mattis si ca un anunt in acest sens urmeaza sa fie facut la inceputul saptamanii viitoare. CNN a anuntat, de asemenea, ca presedinte-ales s-a hotarat cu privire la general. Insa Reuters scrie ca nu a putut sa confirme imediat acesta nominalizare, conform News.ro.

Un purtator de cuvant al lui Trump, Jason Miller, a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter ca "nu s-a luat inca vreo decizie cu privire la secretarul Apararii". Mattis este o personalitate venerata de Corpul Puscasilor Marini, din cauza vorbei sale dure, neincrederii in Iran si experientei acumulate pe campul de lupta in Irak si Afganistan. Alegerea unui strateg militar experimentat ar fi un alt indiciu al faptului ca Trump, un republican, intentioneaza sa indeparteze politica externa a Statele Unite de incredere pe care presedintele democrat Barack Obama o are in aliati in lupta impotriva jihadistilor si de cea de a descuraja agresiunile rusa si chineza in Europa si Asia.

O eventuala nominalizare a generalului in retragere, in varsta de 66 de ani, ar fi populara in randul fortelor armate americane - care-l cunosc si drept "Mad Dog" -, insa s-ar lovi de un obstacol birocratic. Intrucat s-a retras in 2013, Mattis va avea nevoie de o dispensa din partea Congresului, in contextul in care legea prevede ca secretarul Apararii sa fie civil timp de cel putin sapte ani inainte sa preia conducerea Pentagonului.

Bilantul sau impresionant in lupta ar putea insa sa-i determine pe unii democrati sa incerce sa blocheze aceasta nominalizare. Trump l-a prezentat pe Mattis drept un "adevarat general al generalilor". Magnatul newyorkez in domeniul imobiliar declara anul trecut ca el stie "mai multe despre ISIS (un acronim al gruparii jihadiste Statul Islamic) decat stiu generalii".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri