CNN a inclus in topul celor mai frumoase 10 piete de Craciun din lume pe cele din Berlin, Strasbourg, Viena, Montreal, Praga, Florenta, Cracovia, Birmingham, Copenhaga si Bruxelles.

Pietele alese de CNN sunt: Gendarmenmarkt din Berlin, una dintre cele mai vechi piete, cea de la Strasbourg, Franta, deschisa prima data in 1570, Vienesse Christmas Market, Grand Christmas Market din Montreal, Piata Wenceslas din Praga, Piata Santa Croce din Florenta, Piata din Cracovia, Frankfurt Christmas Market din Birmingham, Tivoli Gardens din Copenhaga, Winter Wonders din Bruxelles, scrie News.ro.

Potrivit CNN, "niciun oras nu arata mai bine de Craciun decat Praga. Vizitatorii pot cumpara o klobása (carnat cehesc) si pot sa-si astampere setea cu o bere Pilsner Urquell dupa-amiaza". Jurnalistul CNN Joe Minihan a apreciat de asemenea ca piata din Praga este deschisa in fiecare zi, chiar si in ziua de Craciun. Deschisa din 2 pana pe 24 decembrie, in Piata de pe strada Catherine din Montreal sunt 60 de case de lemn care ofera vizitatorilor de la bauturi calde, pana la obiecte handmade.

Piata este un loc special pentru copii, mai ales ca exista aici un workshop al elfilor, sania lui Mos Craciun si chiar un iglu. Faimoasa Piata de Craciun de la Viena are 151 de standuri dedicate dulciurilor si celor mai creative cadouri, si va ramane deschisa pana in 26 decembrie. Vizitatorii vor putea vedea o instalatie de lumini spectaculoasa, care contureaza parcul din apropiere. Intrarea in parcul dedicat Craciunului este impodobita cu o alta instalatie de lumini inalta de 10 metri si 20 de metri latime.

Targul de Craciun din orasul Brimingham a fost deschis, in Piata Victoria, pana pe 29 decembrie. Aici sunt 180 de standuri care ofera orice, de la bijuterii, la jucarii handmade. Winter Wonders din Brussels este mai mult un festival decat o Piata de Craciun, cu peste 200 de castele care ii ademenesc pe vizitatori cu bere belgiana si trufe. Topul a fost realizat de Joe Minihane, scriitor de calatorii.

© Anyaivanova | Dreamstime.com - Christmas Market in Berlin from above

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri