Grupul farmaceutic american Pfizer a fost amendat in Marea Britanie cu 84,2 milioane de lire sterline (106,7 milioane dolari) pentru ca a cerut Serviciului National de Sanatate preturi exagerat de mari pentru un medicament de tratare a epilepsiei, transmite MarketWatch.

Autoritatea pentru Concurenta si Piete a anuntat miercuri ca Pfizer si compania de distributie a medicamentelor Flynn Pharma au incalcat legea concurentei prin practicarea unor preturi incorecte in Marea Britanie pentru capsulele de phenytoin sodium, un medicament anti-epilepsie folosit de circa 48.000 de pacienti din tara, conform News.ro.

Institutia a amendat si compania Flynn Pharma cu 5,2 milioane de lire (6,6 milioane dolari), ordonand ambelor companii sa reduca preturile. Un purtator de cuvant al Pfizer a spus ca grupul a respins acuzatiile si va face apel la toate aspectele deciziei. Reprezentantii Flynn Pharma nu au fost disponibili pentru comentarii.

Potrivit autoritatii, pretul unei cutii de 100 de mg de phenytoin sodium a crescut la 67,6 de lire, de la 2,83 lire, dupa ce Pfizer a vandut dreptul de comercializare a medicamentului catre Flynn Pharma, in septembrie 2012. Pretul medicamentului a scazut la 54 de lire in mai 2014. Inainte de acordul cu Flynn Pharma, Pfizer vindea capsulele de phenytoin sodium direct catre angrosisti si farmacii, sub numele de Epanutin.

Sursa foto: Medicamente, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri