Comisia Europeana a avertizat joi ca va da in judecata Germania, Marea Britanie si alte cinci state pentru ca nu au introdus sisteme de penalizare pentru descurajarea producatorilor auto sa incalce regulile eferitoare la emisii, intr-o noua intorsatura a sacandalului dieselgate de la Volkswagen, transmite Bloomberg.

Executivul UE a trimis scrisori oficiale de avertizare statelor respective, in care afirma ca guvernele nu si-au indeplinit obligatiile legale. Este pentru prima oara cand Comisia Europeana actioneaza oficial de la aparitia informatiilor legate de manipularea testelor de poluare ale automobilelor diesel, in septembrie 2015, conform News.ro.

Oficialii Comisiei au discutat separat cu cei ai Volkswagen referitor la despagubirea proprietarilor de automobile diesel afectati de scandal. ”Respectarea legii este prima si cea mai importanta obligatie a producatorilor auto. Dar autoritatile nationale din UE trebuie sa se asigure ca producatorii auto respecta legea”, a afirmat joi comisarul pentru Piata Interna, Elzbieta Bienkowska, intr-un comunicat.

Potrivit UE, Germania si Marea Britanie au incalcat legea pentru au refuzat sa dezvaluie, atunci cand au fost solicitate, toate informatiile tehnice obtinute in timpul investigatiilor nationale referitoare la posibile nereguli legate de emisiile de oxid de nitrogen ale automobilelor VW si ale altor producatori de pe teritoriile lor. Comisia a trimis joi scrisori oficiale de avertizare Cehiei, Lituaniei si Greciei, pentru ca nu au introdus in legislatia nationala sisteme de penalizare pentru incalcalea reglementarilor referitoare la emisii.

De asemenea, Comisia a deschis proceduri de infringement impotriva Germaniei, Luxemburgului, Spaniei si Marii Britanii, pentru ca nu au aplicat astfel de sanctiuni, chiar daca VW a folosit softuri ilegale pentru reducerea emisiilor vehiculelor in timpul testelor. Grupul VW a fost nevoit sa recheme in service 11 milioane de automobile diesel la nivel global, dintre care 8,5 milioane in Europa, pentru remedierea tehnica a acestora. Guvernele notificate de Comisia Europeana au la dispozitie doua luni sa raspunda scrisorilor.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri