Startup-ul german Rocket Internet a anuntat vanzarea operatiunilor Foodpanda catre rivalul mult mai mare Delivery Hero. Prin aceasta tranzactie, Rocket Internet va primi actiuni la Delivery Hero si va ajunge sa detina aproape 38% din compania concurenta.

Delivery Hero opereaza un serviciu de food delivery similar cu serviciul Foodpanda. Compania a fost fondata in mai 2011 si in momentul de fata livreaza in 33 de tari, conform techinasia.com.

In urma acestei tranzactii, Rocket Internet va primi actiuni la compania Delivery Hero, ajungand astfel la o participatie de 37,7%, in contextul in care, acum 2 ani, Rocket Internet a cumparat un pachet de 30% din actiunile Delivery Hero pentru 586 milioane de dolari.

Foodpanda a atras finantari de 318 milioane de dolari pana in prezent. In ultima runda de finantare, serviciul de livrare a primit 100 de milioane de dolari de la Goldman Sachs. Pe de alta parte, Delivery Hero a primit pana in acest moment finantari in valoare totala de 1,33 miliarde de dolari, pe parcursul a 11 runde de finantare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri