Deutsche Bank a acceptat plata a 37 de milioane de dolari si a recunoscut ca a indus in eroare investitorii pe platformele sale de tranzactionare de actiuni, pentru inchiderea unei investigatii federale si statale in Statele Unite, evitand in acest fel costuri mai mari pentru litigii, transmite Bloomberg, potrivit News.ro.

Banca va recunoaste ca a incalcat legile federale si ale statului New York prin faptul ca nu a comunicat problemele tehnice ale platformelor sale de tranzactionare, au anuntat vineri Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare si procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman.

”Comunicatele inselatoare, in folosul propriu, care induc in eroare investitori nu vor fi tolerate. Sistemele electronice de plasare a ordinelor, care directioneaza aceste ordine pe diferite piete, inclusiv platformele private de tipul dark pool, fac parte din sistemul modern de tranzactionare a actiunilor, iar companiile care le promoveaza trebuie sa fie corecte”, a spus Schneiderman.

Directorul general al Deutsche Bank, John Cryan, a anuntat in februarie ca vrea sa rezolve rapid litigiile bancii, dar banca germana continua sa aiba probleme rezolvate de ale institutii financiare, inclusiv unele legate de tranzactiile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci si suspiciunile de manipulare a dobanzilor.

Departamentul de Justitie a deschis negocieri in urma carora va cere Deutsche Bank pana la 14 miliarde de dolari pentru inchiderea investigatiei privind tranzactiilor cu instrumente garantate prin credite ipotecare.

De la inceputul lui 2008, Deutsche Bank a platit deja in SUA peste 9 miliarde de dolari pentru inchiderea investigatiilor.

Banca mai este investigata de autoritatile americane si britanice pentru ca nu ar fi reusit sa identifice prin controale interne tranzactii de 10 miliarde de dolari prin care ar fi fost transferate circa 10 miliarde de dolari din Rusia, potrivit unor persoane apropiate situatiei.

Acordul convenit vineri se adauga altor acorduri convenite de banci pentru inchiderea investigatiilor referitoare la corectitudinea tranzactiilor. In ianuarie, Barclays a acceptat plata a 70 de milioane de dolari, iar Credit Agricole 84,3 milioane de dolari, in urma acordurilor cu SEC si procuratura generala din New York.

Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri