Armata turca a anuntat ca 13 militari au fost ucisi, iar alti 48 de militari au fost raniti in atentatul cu masina-capcana de sambata dimineata din orasul Kayseri, in centrul Anatoliei, relateaza The Associated Press. Un autobuz la bordul caruia se aflau militari in afara programului si civili a fost vizat de o explozie langa sediul universitatii din orasul turc Kayseri (centru), mai scrie Reuters, potrivit News.ro.

Militarii se pregateau sa plece in permisie si ar putea exista si victime civile, potrivit armatei. Ranitii au fost condusi la spitale din regiune.

Potrivit agentiei proguvernamentale Anatolia, masina-capcana a explodat la poarta Universitatii Erciyes si a lovit un autobuz de transport in comun in care, printre civili, se aflau si militari care plecau in permisie.

Politia si ambulante au fost trimise la fata locului.Guvernatorul din Kayseri Suleyman Kamci a declarat ca ”masina-capcana a explodat langa autobuz”. ”Din nefericire avem martiri si raniti”, a declarat el pentru agentia privata Dogan.

Postul NTV a citat fortele armate turce, potrivit carora 13 persoane au fost ranite si alte 48 ranite in atac.

Vicepremierul Veysi Kaynak a declarat pentru NTV ca ”factiuni tradatoare” au vizat comandouri din cadrul Brigazii Aeriene din Kayseri, ”formate exclusiv pentru siguranta poporului nostru”.

Cabinetul premierului a impus o interdictie presei sa acopere atacul si a indemnat institutiile media sa se abtina sa publice ceva ce ar putea provoca ”frica in randul publicului, panica si dezordine si care ar putea sa serveasca scopurilor organizatiilor teroriste”.

Atacul are loc la o saptamana dupa un atac cu masina-capcana vizand politia antirevolta de la un stadion de fotbal din Istanbul, dupa incheierea unui meci. In acest atac 44 de persoane au fost ucise, majoritatea politisti, iar peste 100 de persoane au fost ranite. Activisti kurzi au revendicat atacul.

Turcia se confrunta cu multimple amenintari in domeniul securitatii, inclusiv din partea Statului Islamic, din nordul Siriei, unde Ankara participa la o coalitie antijihadista condusa de Statele Unite.

Aceasta tara se confrunta de asemenea cu atacuri ale unor activisti kurzi, care lupta de peste trei decenii pentru autonomie in sud-est, o regiune cu populatie majoritar kurda.

Sursa foto: fluke samed/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri