Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la spitalul turc Guven, dupa ce a fost impuscat de un atacator armat intr-o galerie de arta din metropola Ankara. Intre timp, autoritatile turce au anuntat ca atacatorul a fost ucis in urma unui schimb de focuri cu fortele speciale, transmite Reuters.

Karlov a fost impuscat in timp ce tinea un discurs la o expozitie de arta din Ankara, scrie News.ro.

Miniterul de Externe al Rusiei a anuntat ca tine legatura cu autoritatile turce cu privire la atacul armat din Ankara.

Expozitia era organizata chiar de angajatii ambasadei ruse in incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare ca prezenta ambasadorului la expozitie a fost anuntata in urma cu o saptamana, iar autoritatile suspecteaza ca atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era insotit de un bodyguard la asmenea evenimente publice.

Martorii prezenti la expozitie sustin ca atacatorul a tras initial un foc in aer, iar apoi l-a impuscat in spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de arma in ambasadorul rus, dupa ce invitatii au inceput sa fuga din galeria de arta din Ankara.

Se pare ca atacatorul a strigat ”nu voi pleca de aici viu, asa ca nu va apropiati de mine”.

Primarul Ankarei a precizat ca scopul atacului armat este de a distruge relatiile bilaterale dintre Rusia si Turcia.

De asemenea, masuri de securitate suplimentare au fost luate in jurul Ambasadei Rusiei de la Ankara.

Atacul are loc cu o zi inainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discutii cu omologii rusi si iranieni cu privire la criza din Siria.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri