Ministrul de Interne din Saarland Klaus Bouillon a declarat marti ca Germania se afla in stare de razboi, dupa ce un barbat a intrat cu un camion in multime, intr-o piata de Craciun din Berlin, omorand cel putin 12 oameni si ranind alti 48, intr-un presupus atac terorist, relateaza Reuters.

”Trebuie sa spunem ca ne aflam in stare de razboi, desi unii, care vor intotdeauna sa vada numai ce e bine, nu vor sa vada acest lucru”, a declarat Klaus Bouillon pentru postul german SR. Politia din Berlin a suplimentat patrulele in urma atacului comis luni in piata de Craciun din capitala. Fortele de ordine au anuntat marti, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca au adoptat aceasta masura ”ca precautie”, Conform News.ro.

Pe de alta parte, politiile din Danemarca si Norvegia si-au suplimentat prezenta la pietele de Craciun din capitale - Copenhaga si Oslo, in urma atacului sangeros de la Berlin. Premierul finlandez Juha Sipala a declarat ca ceea ce s-a intamplat la Berlin ”a fost (o) seara de stiri absolut socanta si (de o) vilenta fara sens”. De asemenea, politia din orasul englez Manchester a anuntat ca a suplimentat patrulele in multe piete populare de Craciun, in urma atacului de la Berlin.

Politia a anuntat marti ca a sporit masurile de protectie in zece astfel de piete, intesate de oameni in zilele dinaintea Craciunului. Adjuncta sefului politiei Debbie Ford a anuntat aceste masuri in cadrul unei ”reactii nationale” britanice. Nivelul alertei teroriste in Marea Britanie a fost de mult timp ridicat la ”severe”, ceea ce inseamna ca un atentat este foarte probabil. Insa Ford a precizat ca nu exista informatii clasificate care sa sugereze un atac iminent in regiunea Manchester.

Sursa foto: Shutterstock/narai chal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri