Sir Ivan Rogers, desemnat reprezentant permanent al Londrei la Bruxelles de catre David Cameron in 2013, a demisionat marti, relateaza BBC News.

Sir Ivan ar fi urmat sa joace un rol-cheie in negocierile cu privire la Brexit, care urmeaza sa inceapa in doar cateva luni. Ministerul britanic de Externe a anuntat ca nu va prezenta, pentru moment, motivul demisiei ambasadorului britanic la Uniunea Europeana, conform News.ro.

BBC a dezvaluit luna trecuta ca el le-a spus in privat unor ministri ca Marea Britanie si Uniunea ar putea avea nevoie de zece ani ca sa incheie un acord comercial. El le-a spus ministrilor ca celelalte 27 de state membre UE cred acelasi lucru. Potrivit corespondentului BBC la Bruxelles Kevin Connolly, se pare ca intre Sir Ivan si Guvernul britaic a existat ”un esec de sincronizare”.

El urma sa-si incheie mandatul in noiembrie, dar a demisionat cu mult inainte, a anuntat The Financial Times (FT).
Parlamentarul laburist Hilary Benn, presedintele Comisiei restranse pentru Brexit, apreciaza ca demisia lui Sir Ivan are loc intr-un moment ”crucial” si indeamna Guvernul ”sa-si puna patinele cu rotile” si sa gaseasca un inlocuitor. Premierul britanic Theresa May a anuntat ca va declansa negocierile in vederea iesirii din Uniunea Europeana pana la sfarsitul lui martie.

Sursa foto: Pixabay/Foto-Rabe

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri